Terreur op het Web

Thursday, November 03, 2005

Beangstigende technologie op het web


Groot-Brittannië moet rekening houden met terreuraanslagen die veel grootschaliger en ernstiger zijn dan de bomaanslagen van 7 juli. Volgens het voormalige hoofd van de Secret Intelligence Service, de buitenlandse inlichtingendienst die ook bekend staat als MI6, moet het land rekening houden met chemisch, biologisch en zelfs nucleair terrorisme.

Sir Richard Dearlove zei donderdag in de krant The Daily Telegraph dat de bomaanslagen van afgelopen zomer weliswaar erg dodelijk waren, maar niet kunnen worden gezien als een strategische terroristische manifestatie. De bomaanslagen in drie metrotreinen en een bus, die aan 52 mensen het leven kostten, dragen volgens de voormalige spionagechef de karakteristieken van een lokale gepland en uitgevoerde gebeurtenis.

Dearlove, die vorig jaar met pensioen ging, gaat ervan uit dat veel afschuwelijker gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Terroristen krijgen volgens hem via internet toegang tot beangstigende technologie. Het terreurnetwerk Al Qaida zou zeer geïnteresseerd zijn in de technologie van technologische en chemische wapens, maar ook in radiologische apparatuur en uiteindelijk kerninstrumenten.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home