Terreur op het Web

Monday, October 10, 2005

Al Qaeda werft communicatie-medewerkers

Al Qaeda heeft op het internet vacatures geplaatst voor zijn berichtgeving. Dat heeft de Arabische krant Asharq al-Awsat gemeld. De terroristische organisatie blijkt op zoek te zijn naar medewerkers voor zijn communicatie-projecten.

Al Qaeda zou op zoek zijn naar medewerkers voor video-producties, het verwerken van verklaringen en de verslaggeving over militanten in Irak, de Palestijnse gebieden, Tsjetsjeniƫ en andere conflictgebieden waar militanten actief zijn.

Het behandelen van de vacatures zou verlopen langs het Global Islamic Media Front (GIMF), een online initiatief dat met Al Qaeda is verbonden. De krant meldde echter niet hoe het GIMF moest gecontacteerd worden.

Volgens Asharq al-Awsat werd er in de annonce niet gesproken over een vergoeding, maar werd er wel benadrukt dat elke moslim weet dat zijn leven niet hemzelf toebehoort, maar wel aan de gebrutaliseerde islamitische natie wiens bloed wordt vergoten.

Het GIMF heeft ook een webnieuws-programma - Voice of the Caliphate - dat pretendeert de leugens en propaganda van Arabische televisie-kanalen zoals CNN en Al Jazeera tegen Al Qaeda te willen bestrijden.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home