Terreur op het Web

Thursday, September 29, 2005

Al Qaeda start internet-journaal


Nu de tijd van grote al-Qaeda recruteringskampen in Afghanistan en Pakistan dankzij Amerikaanse acties voorbij is, zoekt de terreurbeweging naarstig naar nieuwe manieren om strijders te werven. Sinds deze week heeft de groep haar eigen journaal op internet.

Al-Qaeda heeft duidelijk goed gekeken naar buitenlandse nieuwsuitzendingen. Van achter een bureau presenteert een man het nieuws in het Arabisch. Inclusief achtergrondplaatjes en videobeelden tussendoor. Verder is de journaaluitzending van het Global Islamic Media Front (GIMF) nog een amateuristisch geheel. Er staat op het bureau een geweer op de kijker gericht, de presentator zit onherkenbaar verstopt achter talloze hoofddoeken en de onderwerpen worden uiteraard zeer gekleurd gebracht.

Zo feliciteert de presentator de Palestijnen met de herovering van de Gaza-strook en looft hij de moslimstrijdster orkaan Katrina voor het vernielen van homostad New Orleans. Het is weinig objectief, maar daar zitten radicale moslimstrijders waarschijnlijk ook niet op te wachten. Het GIMF maakt de wekelijkse nieuwsuitzendingen voor diegenen die graag bloed van Amerikaanse kruisvaarders zien vloeien. Eerder al plaatste het front 350 documenten op het internet, waaronder veel video's van gewonde en dode Amerikaanse soldaten in Irak.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home