Terreur op het Web

Tuesday, October 25, 2005

Singapore wapent zich tegen cyberterreur


Singapore wil de volgende drie jaar 23 miljoen investeren in de strijd tegen online hackers en andere vormen van cyberterrorisme. Het nieuwe National Cyber-Threat Monitoring Centre zou volgens eerste minister Tony Tan 24 uur per dag speuren naar virussen en andere bedreigingen.

Na de aanslagen van 9/11 in de Verenigde Staten heeft Singapore de veiligheidsmaatregelen opgedreven. Zwaar bewapende politie-agenten patrouilleren in drukke shoppingcentra en ook de grenzen worden strenger gecontroleerd. "Maar de computerbeveiliging is even belangrijk als de fysieke controle aan de grenzen," aldus Tan.

Hij voegde er aan toe dat het land de bedreiging van cyberterroristen, cybercriminelen en onverantwoordelijke hackers niet licht mag opvatten. In 2003 werd al een strengere wet ingevoerd die toelaat alle computeractiviteiten te controleren. Tevens kreeg de politie de mogelijkheid om proactief op te treden om staatscomputers tegen aanvallen te beschermen.

Singapore is één van de wereldleiders op het gebied van internet-dichtheid. Vijftig tot zestig procent van de bevolking heeft
internet in huis. Het nieuwe centrum zou midden volgend jaar in dienst genomen worden en contact onderhouden met gelijkaardige projecten in de Verenigde Staten en Australië.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home