Terreur op het Web

Monday, October 17, 2005

Propagandachef al-Qaeda opgepakt

De Amerikaanse strijdkrachten in Irak hebben een maand geleden bij een razzia in de omgeving van Bagdad de propagandachef van het terreurnetwerk al-Qaeda opgepakt. Het gaat om Yasser Khodr Mohammed Jassem al-Karbali, alias Abou Dijana.

Hij is volgens een bekendmaking van de Amerikaanse legerleiding opgepakt bij Karabila, bij de grens met Syriƫ. Hij en zijn medewerkers zouden zich hebben beziggehouden met het fotograferen en filmen van aanslagen op Iraakse burgers, de multinationale vredesmacht en de Iraakse troepen. Die opnamen zouden worden gebruikt voor internetsites.

Zaterdag meldden de Verenigde Staten eind september twee belangrijke al-Qaeda-leden te hebben gepakt in Bagdad. Een van hen is De Kapper, alias Walid Muhammed Farhan Juwar al-Zubaydi. Hij zou al-Qaeda-mensen hebben voorzien van een nieuw uiterlijk, zodat ze aan de politie konden ontsnappen.

De Kapper verfde haren, veranderde coupes en behandelde snorren en baarden, om de al-Qaeda-leden te vermommen. Ook gearresteerd is Ibrahim Muhammad Subhi Khayri al-Rihawi, ook wel Abu Khalil genaamd. Hij zou een naaste adviseur zijn van Abu Azzam, de tweede man van al-Qaeda in Irak die in september is gedood.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home