Terreur op het Web

Sunday, November 27, 2005

Pakistan en Indonesië samen tegen terreur

Indonesië en Pakistan, de twee grootste Moslim-landen van de wereld, hebben de voorbije week een overeenkomst getekend om hun samenwerking op het gebied van anti-terrorisme te verbeteren. Beide landen hebben de voorbije jaren zware aanslagen gekend van extremistische groepen die banden hadden emt Al-Qaeda.

De overeenkomst werd ondertekend door de Pakistaanse president Pervez Musharraf en zijn Indonesische collega Susilo Bambang Yudhoyono. "We zijn beiden het slachtoffer van het terrorisme en moeten die bedreiging dan ook samen bestrijden door een verbeterde samenwerking op het gebied van informatie," benadrukte Musharraf.

In 2002 werden bij een bomaanslag op de Indonesische toeristeneiland Bali 202 mensen gedood. Vorige maand kwamen er bij een aanslag nog eens 20 mensen om het leven. Beide aanslagen worden gelinkt aan de extremistische Jemaah Islamiyah.

Pakistan heeft een aantal topfiguren van Al-Qaeda kunnen vatten, nadat Musharraf de samenwerking na de aanslagen van 9/11 de samenwerking met de Taliban-regering van Afghanistan opzegde en zich schaarde achter de strijd tegen de terreur, die door de Verenigde Staten geleid wordt.

Musharraf zelf heeft minstens drie moordaanslagen overleefd. Die zouden uitgevoerd zijn door islamitische radikalen.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home